Gratis onafhankelijk inzicht in energieverbruik voor
particulieren met een slimme meter

De schoonste en goedkoopste energie is de energie die we niet verbruiken. Om goed in beeld te krijgen waar de besparingskansen liggen is helder inzicht in energie heel belangrijk. Wij maken het voor u heel gemakkelijk, de enige vereiste is een slimme meter!

Gratis perfect inzicht in uw verbruik!

Laatste nieuws
Start website Triada-EnergieZien.nl

Met de introductie van EnergieZien biedt Triada huurders weer een nieuwe service. Inzicht in energie is nu nog nieuw, maar straks vindt iedereen dit heel gewoon. Als u huurder bent van Triada en u hebt een slimme meter, dan kunt u mee gaan doen met EnergieZien.

Energiebespaartips

Energiebespaartips

Wij helpen u graag bij het besparen op energie om samen te werken aan een schonere wereld en lagere energiekosten. Energie besparen is best makkelijk, als u weet waarop u moet letten. Triada zet een aantal tips voor u op een rij: 

  • Wassen met een volle wasmachine en bij lagere temperatuur (i.p.v. 60 graden) bespaart minimaal 50% energiegebruik van de wasmachine. U bespaart namelijk op water én gas (voor de productie van warm water). Dit is al snel zo’n € 50 per jaar! En voor grotere huishoudens wordt het verschil al gauw aanzienlijk groter.
  • Als u zo’n vijf gloeilampen vervangt door ledlampen, bespaart u al gauw € 50 per jaar. De iets duurdere ledlampen zijn dus snel terugverdiend.
  • Een wasrek in huis gebruiken heeft naast energie besparen nog een voordeel: drogende was houdt de luchtvochtigheid op peil. Een was per week op het wasrek drogen bespaart zo’n € 50 per jaar (afhankelijk van de droger).
  • Audio/video en computerapparatuur met een stekkerdoos of automatisch uitschakelen bespaart al snel zo’n € 50 per jaar!
  • Ontdooi de vriezer liefst 1 keer per 3 maanden. Of doe het bij de zomer/wintertijd-wissel (als u toch al de aardlekschakelaar test). Bij 2 mm ijs neemt het energiegebruik al 10% toe. Haalt u dat ijs regelmatig weg, dan bespaart u al snel € 15 tot € 50 per jaar (afhankelijk van het energielabel van de vriezer).
  • De verwarming een graadje lager zetten scheelt op jaarbasis gemiddeld € 50. Heel handig is een digitale kamerthermostaat waarmee u ook op afstand de kamertemperatuur kunt regelen.
  • Niet verwarmen in ruimtes waar niemand is, bespaart al snel zo’n € 100 per jaar op de gasrekening! Regel de verwarming in minder gebruikte ruimtes met een thermostaatkraan. Vervang 2 radiatorkranen door een thermostaatkraan en bespaar al snel € 50 per jaar.

Bron: Vereniging Eigen Huis